ÉRDEKESSÉGEK

Novák Csaba business coach, valamint párkapcsolati tréner, folyamatosan részt vesz előadóként az Érthetően az Egészségért Alapítvány képzésein. Csaba mindig nagy gondolkodóktól,idéz hiszen a múlt megismétli és felülírja önmagát. Nincs ez máskén az alábbi üzenetnél sem.
 

Benjamin Franklin ezt mondta: "Mások szeme tesz minket tönkre. Ha rajtam kívül mindenki vak lenne, nem lenne szükségem sem drága ruhákra, sem fényűző házra, sem drága bútorokra." Nehéz figyelmen kívül hagyni mások véleményét, különösen, ha olyanokról van szó, akiket tisztelünk.

Mindnyájan keressük annak módját, hogyan igazolhatjuk a magunk számára, hogy értékesek vagyunk. Azt akarjuk, hogy jó véleményünk legyen magunkról, és azt akarjuk, hogy másoknak is jó véleménye legyen rólunk. 

 
Ám igen gyakran a mások elismerése iránti vágy arra bír, hogy legmélyebb értékeinkkel ellentétes dolgokat csináljunk. Mások értékeivel és elveivel összhangban cselekszünk, figyelmen kívül hagyva saját értékeinket. Néha csak sejtjük, hogy mivel válthatjuk ki mások tetszését. Ilyenkor gyakran nem is az ő valódi értékeik szerint cselekszünk, hanem annak alapján, hogy (hibásan) milyen értékeket tulajdonítunk nekik. Az ilyen élet nem más, mint puszta reagálás mások gondolataira, érzelmeire, szándékaira, értékeire. Az ilyen élet nagyon nehéz, mert igyekezetünk, hogy mindig megfelelően reagáljunk, súlyos belső feszültségek forrása számunkra.
Szeretettel, Csaba!
Csodálatos érzés, hogy Alapítványunk meghívást kapott a Budapesti Boldogsághétre!
 
A következő időpontokban lesz hallható és látható a három nagyszerű előadás:
 
szeptember 16. kedd 

 

16:30–17:30   ‘A motiváció hiánya a változáshoz’
Előadó: Novák Csaba.

Előadása címe: Miért teszem, amit nem kellene, és miért nem teszem meg, amit meg kellene. Avagy a motiváció hiánya a változáshoz. 

Sokan tudják, hogy nem jó, amit csinálnak, gyakorolnak, de mégis folyamatosan megteszik. „900” hónap, avagy az idő az nem megy, hanem jön! Az idő szó helyett az élet szó, ami segíti a dolog fontosságának a megértését.

18:00–19:00 ‘A boldogság buddhista szemszögből'                                                                                                                                       Előadó: Varga Tibor. 

Előadás címe: A boldogság Buddhista szemszögből. A nyolc világi aggodalom, mely elválaszt a boldogságtól, melyben az ember tudattalanul bolyong, csapódik egyik végletből a másikba. 

Nyereség-veszteség, öröm-fájdalom, hírnév-dicstelenség, dicséret-rágalmazás.

19:00–20:00  ‘Mi az igazi szabadság?’
Előadó: Kovács Péter 
 
Előadása címe: Szabadság meg van kötözve, nélküle nincs boldogság! 
 
Szabadság nincs elfogadás, megbocsájtás elengedés nélkül! Három fogalmilag érthető cselekedet, de mit is jelentenek, meg lehet-e érteni, hogyan lehet alkalmazni? Érdemes-e gyakorolni? Mit  veszíthetek és mit nyerhetek velük?
 
 Az előadások díjmentes regisztrációhoz kötöttek.  Részletek: https://www.eleteroweb.eu/hun/esemeny/
Jelentkezés az alábbi címen: adm@eleteroweb.eu