AJÁNLÓ

Könyvajánlónk: 

                              A boldogság művészete / Kézikönyv az élethez

Szívből ajánljuk ezt az olvasmányt, minden útkereső, érdeklődő embertársunk figyelmébe!

A könyv beszélgetés Őszentségével, aki rendkívüli képességekkel, intelligenciával, remek humorral, derűs nyugalommal van megáldva. „Hiszem, hogy életünk cél á a boldogság keresése. Ez világos. Akár van vallásos hitünk, akár nincs, akár ebben vagy abban a vallásban hiszünk, mindannyian valami jobbra törekszünk az életben. Ezért azt hiszem, hogy az életünk meghatározó célja a boldogság felé való haladás.” - Dalai LámaEbben a könyvben a nyugati pszichológusnak a dalai lámával készített interjúsorozata arról szól, hogy a keleti és a nyugati ember által képviselt hitelvek hogyan ütköznek vagy hogyan egyeztethetők össze. A dalai lámával folytatott beszélgetésből kiderül, miként küzdhetjük le belső békénk megteremtésével mindennapi félelmeinket, depressziónkat, dühünket, aggodalmaskodásunkat, negatív szemléletmódunkat. Az ő megközelítési módja sokkal szélesebb és összetettebb szemléleten nyugszik, amely magába foglal minden kis részletet, mind azt a lelki gazdagságot és összetettséget, amit az élet kínál. Érveléséből a remény és a mérhetetlen szeretet hangja szól. Módszere a józan érveken, a közvetlen tapasztaláson, az alapvető hitek során alapszik: hit minden emberi lény jóságában, az együttérzés értékében, a jóindulat erejében. Nézetei a 2500 éves hagyományban gyökereznek, amit azonban áthat a józan ész és a modern problémák iránti kifinomult érzékenység. Ennek végeredménye az a bölcsesség, ahogy egyszerre közelít derűhítóan és realisztikusan az emberi problémákhoz.

 

    FILMAJÁNLÓNK
 THE WAY / Vándorút

A film rövid leírása:

Tom fia, a Camino de Santiago, vagy más néven Szent Jakab zarándokúton, egy viharban veszítette életét a Pireneusokban.
A kaliforniai orvos Franciaországba, St. Jean Pied de Portba utazik a fia maradványaiért, hogy elintézze a formaságokat. Ám ahelyett, hogy ezután hazatérne, elhatározza, hogy beteljesíti a fia vágyát, és végigjárja a zarándokutat.
Tom hamarosan rájön, hogy az utazását tekintve nincs egyedül. A világ minden részéből érkező zarándokokkal találkozik, akik a saját problémáikra, életük értelmére keresik a választ.
Ezt a megindító és rendkívüli monológokkal színesített filmet azonak ajánljuk, akik egy hosszú út előtt állnak, vagy úgy érzik, megtorpantak az életük egy pontján és amolyan "se balra, se jobbra" állapotban vannak.
A filmet letölthetitek és online is megnézhetitek. Higyjétek el érdemes, mi már láttuk!

 

 

                                    DALE CARNEGIE / Hogyan Fejezzük Be az Aggódást És Kezdjünk el Élni!

                                                             Egy könyv, amely megváltoztathatja az élethez való hozzááláásodat!

KILENC TANÁCS, HOGYAN VEHETED A LEGTÖBB HASZNÁT ENNEK A KÖNYVNEK!

Fejlessz ki magadban komoly, elszánt tanulnivágyást, hogy elsajátítsd az aggódás legyőzésének módszereit. Olvass el még egyszer minden fejezetet, mielőtt továbbmennél a következőre. Állj meg gyakran olvasás közben, és kérdezd meg magadtól, hogy tudnád hasznát venni az egyes tanácsoknak. Húzz alá minden fontos gondolatot. Lapozd át a könyvet havonta legalább egyszer. Használd fel a tanácsokat minden alkalommal. Tekintsd gyakorlati kézikönyvnek ezt a kötetet, amely segít a napi problémák megoldásában. Játszva tanuld meg a szabályokat, ajánlj fel a barátodnak negyed dollárt minden alkalomra, amikor rajtakap valamelyik itt tanult szabály megszegésén. Ellenőrizd minden héten a fejlődésedet. Gondolkodj el a hibákon, amelyeket elkövettél, az észlelt eredményeken és a tanulságokon, amiket a jövőre nézve leszűrtél. Vezess naplót, amelyben jegyzed, hogyan és mikor használtad fel a tanácsokat. „AZOK AZ ÜZLETEMBEREK, AKIK NEM TUDJÁK, HOGYAN GYŐZZÉK LE AZ AGGODALMASKODÁST, FIATALON HALNAK MEG.” 

– DR. ALEXIS CARREL

Vélemény: "Ez a könyv, nagyban hozzásegített ahhoz, hogy az élethez való hozzáállásomat, a fókuszomat pozitív irányba fordísam. Már az első fejezet olvasása közben, gyökeres változásak álltak be a gondolataimban és ezáltal aa hétköznapjaimban is. Mindenkinek szívből ajánlom, többszöri áttanulmányozásra is. " Frenyó Krisztina  főszerkesztő. / Feeling Magazin

 

LUKE TÖRTÉNETE

Ajánlunk egy ÉLETIGENLŐ filmet!

Az egyik legmotiválóbb film, amelyet a közelmútban létrehoztak. Emészthető, nézhető, könnyeztető és egyben mosolyogtató!

Amikor azt mondod: nem találok munkát, nem kellek senkinek, úgysem lesz senkim, én egy beteg, szerencsétlen ember vagyok, vagy amikor szomorú vagy és magányos és elkeseredett....
Na akkor csak nézd meg ezt a filmet, mert garantáltan megjön az életkedved!

A film rövid története: Luke huszonöt éves autista, akit a nagyszülei nevelnek szeretetben és védelemben. A világa azonban egyik pillanatról a másikra a feje tetejére áll, amikor a nagymamája meghal. Az önző, áskálódó rokonainak nincs türelmük, hogy vele foglalkozzanak, a szenilis nagypapát is beteszik egy öregek otthonába. Luke ott marad egyedül, a nagypapa tanácsaival, miszerint: "Szerezz egy állást! Találj egy lányt! Éld a saját életed! Légy férfi!" Luke-nak először életében küldetése van. Elindul, hogy beteljesítse azt.

Szívből ajánljuk, szeretettel!

Egészség Isten patikájából

Egy rendkívüli könyvet ajánlunk, amely egész életedre segítőtársaddá válhat!

Mária Treben egy olyan elhivatott asszony volt, aki életével és a természet erejébe vetett hitével rengeteg emberen segített. Ez a nagyszerű hívő asszony, a gyógyfüvek áldásos hatásait osztja meg a kedves olvasóval ebben az aranyat érő tanulmányban.Úgy gondoljuk, aki egy cseppet is hisz a természet és a növények erejében, annak otthonából nem hiányozhat ez az elixír, amely egyenese Isten patikájából érkezett. Fogyasszátok, használjátok egészséggel!  

Belső utazás

Vezetett meditációk a belső úton
Rüdiger Dahlke


Ez a könyv összefoglalja azokat a vezetett meditációs módszereket, amelyeknek Nyugaton nagy hagyományuk van, és amelyeket a szerző tanfolyamain és a pszichoterápiában alkalmaz. Olvashatunk ellazító meditációkat, a mindennapi élet problémáit feldolgozó és gyógyító meditációkat, amelyek felhasználási lehetőségeit a könyv minden oldalról bemutatja. Külön foglalkozik a transz és a mély ellazulás hatásmechanizmusával. Az általános meditációk mellett találhatunk gyerekeknek szólókat is. Az egymásra épülő meditációkból álló ciklus segítségével megbékélhetünk testünk problémáival, annak lelki leképeződéseivel és helyrehozhatjuk a környezetünkkel való kapcsolatunkat.

Amikor betegség gyötör, amikor a lelki gócok testi formát öltenek, akkor érdemes elővenni ezt a könyvet, amely nagyban hozzásegít a gyógyuláshoz, testi-lelki-szellemi szinten ugyanúgy.