EGÉSZSÉGRŐL, BETEGSÉGRŐL, GYÓGYULÁSRÓL – MÁSKÉPP

2016.03.23 09:31

KAQUN kerekasztal Dr. Papp Lajossal, Dr. Csókay Andrással és Dr. Darnói Tiborral

Avalon Park Miskolctapolca, Iglói út 15. -  https://avalonpark.hu/

Hinni, vagy nem hinni – ez itt a kérdés!
Ki ne ismerné a történeteket a csodálatos gyógyulásokról? Az orvosok által menthetetlennek hitt betegekről, a csodaszámba menő visszatérésekről? Van, aki önmagában hisz, van, aki a sorsban és az elrendeltetésben, akad, ki a pénzben, a sikerben vagy a tervezettségben, más az improvizálásban, míg van olyan is, aki semmiben. A hit sorsokat változtathat meg, sikerekhez vezethet, hegyeket mozgathat, és akár életet is menthet.

Csodák már pedig nincsenek?
De vajon tényleg létezik-e csodálatos gyógyulás? Lehet-e szerepe a hitnek a gyógyulásban? Az orvosok között is egyre többen vannak, akik igennel válaszolnak a kérdésre. Különösen igaz ez azokra, akik naponta néznek szembe a halállal, és nyújtanak segítő kezet a reménykedőknek.
Dr. Papp Lajos, világhírű szívsebész szerint, ha a beteg hisz az orvosában, hisz a gyógyulásában, akkor ez a hit az, ami majd meggyógyítja. Hasonlóan vélekedik Dr. Csókay András, Príma Primissima díjas agysebész is, aki vallja, hogy hitünk és értelmünk együtt az igazság lelke, és az értelmünk önmagában semmit sem ér.
Dr. Darnói Tibor holisztikus orvos, idegsebész szerint bármennyire is igyekszik az orvos gyógyítani a megfelelő tudásával, eszközeivel, szakellátással, gyógyszerekkel, ha a beteg nem szeretne gyógyulni, ha nem teszi hozzá a gyógyulási folyamathoz saját magát, elhatározását és akaratát.
A gyógyulásba vetett hit tehát nagyon fontos szerepet játszhat a felépülésben.


Érvek és kérdőjelek – tabuk nélkül
Február 25-én dogmákat feszegető találkozóra került sor Miskolctapolcán a három egyedi stílusú és gondolkodásmódú, világhírű magyar orvos részvételével. Az  Érthetően az Egészségért Alapítvány és a Kaqun Europe Zrt. által szervezett kerekasztal-találkozó témája a hit és a gyógyulás volt. Tanulságos és érdekfeszítő volt a beszélgetés, ahol a hitről, erről a nélkülözhetetlen, csodálatos folyamatról és elhanyagolhatatlan erőről, a test-lélek-szellem hármasságának borotvaélen billegő egyensúlyáról és egészségünk megőrzéséről osztották meg gondolataikat a résztvevők. Hihetetlen energiák szabadultak fel ezen az estén, ebben a két és fél órában. Átértékelés és újragondolás, felismerés és feltöltődés, katarzis és motiváció, megrázó történetekkel fűszerezve. Sokan könnyeikkel küszködtek, de az biztos, hogy a jelenlévők valamennyien gazdagabbak lettek egy csodás élménnyel.
– A kerekasztal legnagyobb erénye, hogy az ilyen felszabadító együttlétek révén a résztvevők hatással tudnak lenni egészségükre, gyógyulásukra, felismerik, hogy hétköznapi gondjaikat másként is lehet szemlélni, és ez nagy segítség az orvosok gyógyítói munkájához, – összegezte a napot az Érthetően az Egészségért Alapítvány és a KAQUN Europe Zrt. támogatásával megrendezett zártkörű  beszélgetés házigazdája, Kovács Péter, az Alapítvány vezetője.

Forrás