Kezdd magaddal / Vezetői tréning

2014.12.08 07:58

 

,,Amikor a  legnagyobb bajban vagyunk, ha az egymáshoz fűződő kapcsolataink megmaradnak és túlélik a ,,válságot", akkor semmilyen anyagi és egyéb veszteség nem számít, nem billenthet ki minket a helyünkről." Kovács Péter

Alapítványunk támogatásával, ismét egy izgalmas programon jártunk. Az Internetpatika Vezetői Akadémia soron következő órájára ültünk be, amely a beszállító partnereknek indult. A képzés, főként a cégvezetőknek szól, még pedig, hogy miként vezessünk egy céget úgy, hogy minden a helyére kerüljön, és Egy-ségben legyünk a munkatársainkkal, ám elsősorban önmagunkkal. Itt az Én, az Egyén a fontos, hiszen ha Mi magunk rendben vagyunk és elfogadjuk magunkat, akkor könnyebben megy a munkatársainkra való ráhangolódás is 

Kovács Péter, az Érthetően az Egészségért Alapítvány vezetője hosszasan .beszélt az idő és esemény gazdálkodásról, a prioritásról, a küldetésről, valamint a szokásokról. ,,Amikor a  legnagyobb bajban vagyunk, ha az egymáshoz fűződő kapcsolataink megmaradnak és túlélik a ,,válságot", akkor semmilyen anyagi és egyéb veszteség nem számít, nem billenthet ki minket a helyünkről."

Novák Csaba vezető coach és Varga Tibor tanító, zömében az értékrend hitelességéről, a támogató, illetve a zavaró érzelmekről beszéltek. Megtudhattuk miben segíthet a fókusz-átállítás, mi az a tulajdonság-leltár, és, hogy mit takarnak valójában a jellem és a kompetencia kifejezések. 

Ha nem indítod el a változást, akkor még nem fáj eléggé. Ha majd eléggé fáj, akkor elkezdesz változni. ( Novák Csaba )

Egy jó vezetői elképzelés: ,,Kezd énnel a mondatot, ez nem önzés sőt...akkor tudnak rajtod mások is segíteni. Nézd meg, mi a te szereped a problémában, elakadásban, utána jöhetnek csak a kollégák. "

 

,,A legnagyobb tanítás részemről, ne keresd az élet értelmét, mert az maga az ÉLET. Ha ezt megérted, sejtszinten fogd érezni a BOLDOGSÁGOT."  ( Varga Tibor )